Vi föder upp glada Golden Retrievers

Vårt mål som Golden Retriever uppfödare är att föda upp glada och friska hundar, framför allt. Men det finns många andra faktorer som är viktiga för oss som uppfödare.

Alla hundraser har sina egna karaktäristiska drag och genom att avla ansvarsfullt kan vi bidra till att rasen behåller sina typiska drag och sitt goda lynne. Därför är vi noga med att se till att de hundar vi föder upp och avlar på följer den rasstandard som gäller för Golden Retriever. Det innebär självklart att vi avlar på djur som är fria från sjukdomar och problem med höfter, armbågar och ögon.

Genom hela avelsprocessen följer vi de riktlinjer som SKK har ställt upp. Det är en trygghet både för våra hundar och dig som köpare.

Är du intresserad av att köpa valp?

En glad och sund hund ger fina valpar

Golden Retrievern är känd för sitt glada humör och blir nästan alltid en uppskattad familjemedlem. Våra hundar bor med oss i vårt hem så vi känner deras personligheter väl. Golden gillar att vara aktiva och vi använder själva våra hundar till apportering och lydnad.

Golden Retriever uppfödare tycker ofta det är väldigt roligt att visa upp sina hundar på utställning och att göra BPH- och MH-tester. Och vi är inget undantag. Läs gärna mer om våra avelshundar här >

BPH står för Beteende-och Personlighetsbeskrivning Hund och är en mental beskrivning som ger en tydlig bild av din hur din hund reagerar i olika situationer. Testet består av åtta moment och tar cirka 30 minuter att göra. Du får veta hur hunden hanterar att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. Du kan göra ett BHP-test med din egen hund när den är ett år gammal. Läs gärna mer om BHP här: https://tinyurl.com/ya3ogl9k

MH står för mental beskrivning hund. Syftet är att kartlägga bl a hundens sociala förmåga, rädsla, aggressivitet och lekfullhet. Egenskaperna testas i 10 standardiserade situationer. Även i det här testet är en lämplig ålder på hunden ett år och uppåt. Du hittar mer information här. http://www.brukshundklubben.se/mentalitet/mentalbeskrivning-mh/ Det är väldigt spännande att veta vad för slags hund man har när det gäller den mentala beskrivningen.

 

Vi är gärna med lite längre än bara i början

Som Golden Retriever uppfödare är vi förstås intresserade av hur det går för våra valpar. Som valpköpare hos oss har du alltid möjlighet att fråga om råd gällande din hund. Genom åren kommer vi alltid att finnas för dig och hunden, med många träffar och olika aktiviteter.

Är du intresserad av en valp från oss ber vi dig kontakta oss via kontaktformuläret, mail eller telefon.

Kontakta oss

Birgitta Håkansson
Gransjöås 101
438 92 Härryda
tfn 0703-30 22 26
info@dromgardenskennel.se

3 + 7 =