Drömgårdens kennel är en Golden Retriever kennel sedan 1994 men vår vänskap med hundar började långt tidigare.

Många säger att det är minst lika viktigt att välja rätt kennel som att välja vilken hundras du vill köpa. På vår Golden Retriever kennel följer vi SKK:s rekommendationer i alla led – från hur vi avlar på våra hundar och ser till att valparna får en bra start i livet, till pappersarbete och anvisningar vid försäljning. Vi är måna om att du ska känna dig lika trygg som din valp när din nya familjemedlem kommer hem.

Vi föder upp glada Golden Retrievers

Vårt mål som Golden Retriever uppfödare är att föda upp glada och friska hundar, framför allt. Men det finns många andra faktorer som är viktiga för oss som uppfödare.

Alla hundraser har sina egna karaktäristiska drag och genom att avla ansvarsfullt kan vi bidra till att rasen behåller sina typiska drag och sitt goda lynne. Därför är vi noga med att se till att de hundar vi föder upp och avlar på följer den rasstandard som gäller för Golden Retriever. Det innebär självklart att vi avlar på djur som är fria från sjukdomar och problem med höfter, armbågar och ögon.

Genom hela avelsprocessen följer vi de riktlinjer som SKK har ställt upp. Det är en trygghet både för våra hundar och dig som köpare.

 

BPH står för Beteende-och Personlighetsbeskrivning Hund och är en mental beskrivning som ger en tydlig bild av din hur din hund reagerar i olika situationer.  Läs mer »  

Funktionsbeskrivning = jakt. Är du intresserad av att få mer information Läs mer här » 

En glad och sund hund ger fina valpar

Golden Retrievern är känd för sitt glada humör och blir nästan alltid en uppskattad familjemedlem. Våra hundar bor med oss i vårt hem så vi känner deras personligheter väl. Golden gillar att vara aktiva och vi använder själva våra hundar till apportering och lydnad.

Vi tycker att det är väldigt roligt att visa upp våra hundar på utställning. Vi gör  BPH- och funktionsbeskrivning på alla våra hundar. Och vi är inget undantag. Läs gärna mer om våra avelshundar här 

Vi är gärna med lite längre än bara i början

Som Golden Retriever uppfödare är vi förstås intresserade av hur det går för våra valpar. Som valpköpare hos oss har du alltid möjlighet att fråga om råd gällande din hund. Genom åren kommer vi alltid att finnas för dig och hunden, med många träffar och olika aktiviteter.

Är du intresserad av en valp från oss ber vi dig kontakta oss via kontaktformuläret eller mail.