Simträning i bassäng för alla hundar och valpar

Träning i vatten är en rolig stimulerande lek, populär och effektiv träningsform för alla hundar och valpar. Som rehabilitering medför den, då den utförs korrekt, ofta en förkortad konvalescenstid. I friskvårdssyfte är det en utmärkt träning som på många sätt förebygger skador och ohälsa, samt ett tidigt åldrande. Simning ger både ökad kondition och styrka, samtidigt som hunden får jobba med koordination, rörlighet och balans, använder man jetstrålen ökar motståndet i vattnet. Det är en kontrollerad motionsform som skonsamt bygger upp hundens kropp, utan belastning på lederna.
Balans är bra i vatten för alla hundar och valpar.

Vår bassäng är 6×3 meter och 1,30 m djup, uppvärmd till ca 29 grader varmt. Bassängen sköts med ett stort sandfilter och pumpar, och en viss del klor. Bassängen sköts även med en Dolphins som städar poolen under natten.

Sällskapshunden får genom simträning utöva en rolig och mentalt stimulerande motionsform, som dessutom förebygger skador och ohälsa.

Boka poolen här Har du några frågor om poolen

Priser & Villkor

Klicka på respektive rubrik för att läsa mer.

Prova på 1 ggr 400kr med instruktör.

5 tillfällen 1750 kr (max 30 min i bassängen beroende på individ och kondition) inkl. instruktör.
Därefter genomgång och avtvättning av hund. Total tid ca 1 tim/gång
Erbjudandet om sim körkort kan endast utnyttjas en gång per hund. Därefter gäller övriga simkort.

Ett simkörkort innebär att du vid fem tillfällen, tillsammans med instruktör, får lära dig simma din hund på egen hand.

Vi går igenom hur bassängen fungerar, samt städ- och säkerhetsrutiner. För de allra flesta räcker det med fem tillfällen för att hunden ska känna sig trygg i bassängen, men som med allt annat är det individuellt. Vissa hundar kan behöva någon gång extra för att det ska fungera på ett bra sätt.

Under utbildningen lär du dig hur du kan simma just din hund på bästa sätt. Vi går igenom olika tekniker och sätt att simma hunden för att den ska få en optimal effekt. Vid slutet av utbildningen får du även ett simträningsupplägg så att du kan fortsätta simma på egen hand med goda förutsättningar.

Efter taget simkörkort kan du fortsätta simträna din hund på egen hand, med bokning via bokningssystemet.

5-kort 1375 kr, 10-kort 2500 kr
Max. 45 min beroende på individ och kondition
På egen hand och kan endast bokas med giltigt simkörkort hos oss. En tid per bokad hund gäller.

 

För att läsa våra Allmänna ordningsregler klicka här

Börja lära era valpar att simma, vi har nu startat en simskola för de små, det är lika viktigt som stora hundar, de som hunden får jobba med koordination, rörlighet och balans. Det är en kontrollerad motionsform som skonsamt bygger upp hundens kropp, utan belastning på lederna. 
Balans är bra i vatten för alla valpar/hundar

Simskola för valpar från 3 mån – 11 mån

5-kort 1200kr

10-kort 2200kr

Vi köper inte tillbaka simkort. Om du av någon anledning inte kan använda ditt simkort tiden ut kan du låta någon annan överta ditt kort. Observera att den personen måste ta simkörtkort hos oss eller kunna visa upp annan likvärdig utbildning. Du får själv hitta någon som vill ta över. Kontakta oss snarast om denna situation uppstår.

Alla simkort är giltiga 12 månader från inköpsdatum.
Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad tid.
Alla simkort är personliga
Simkorten gäller dig och din hund som är insimmad och kan inte delas med andra personer än familjemedlemmar i samma hushåll.

Betalning sker OMGÅENDE via Swish till mobil 0703 30 22 26

Önskar ni kvitto gällande simning meddela mig på Mail

Våra öppettider i poolen är kl. 09,00 – 20,00

Alla tidsbokningar görs under Boka poolen knappen